Privacy Policy

Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de eigenaresse Selma Nienhuis te bereiken op Molenakkers 1, 9468 BK te Annen, 06-12379683, logopedienienhuis@gmail.com

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden door Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden: Administratieve doeleinden:

  • Het verwerken van onderzoeks- en/of behandelgegevens in een (elektronisch ) patiëntendossier ;
  • Het versturen van onderzoeks- en/of behandelinformatie naar verwijzers en andere betrokkenen;
  • Het versturen van informatie naar zorgverzekeraars i.v.m. declaratie van behandelingen.

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • naam/ voorletter(s)/ tussenvoegsel
  • adres
  • postcode en plaats
  • woonplaats
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • geslacht
  • geboortedatum
  • gegevens over de gezondheid
  • BSN-nummer
  • gegevens over de ziektekostenverzekering

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis geeft nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee geen verwerkersovereenkomst is afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier toestemming voor geeft. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Logopedische Praktijk S.J. Nienhuis bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. De Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst schrijft een bewaarplicht voor van 15 jaar (geteld vanaf de leeftijd van 18).

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Het gaat om maatregelen zoals het gebruik van firewalls, virusscanners, encryptie en met sterke wachtwoorden beschermde accounts, het screenen van nieuwe medewerkers en het afsluiten van dossierkasten, ruimtes en panden/beveiligde toegang van locaties en apparatuur.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven die we van u hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door een van onze verwerkers. Ook heeft u het recht de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of direct aan een andere partij indien gewenst. Wij kunnen u logischerwijs vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens vragen we u hierover met ons contact op te nemen. Komt u hier niet met ons uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy. Als u naar aanleiding van onze privacy policy nog vragen of opmerkingen hebt neemt u dan contact met ons op!

 

Onze locaties

Logopedie Annen

Molenakkers 1
9468 BK  Annen

06-12379683

logopedienienhuis@gmail.com

Logopedie Zuidlaren

Berkenweg 1
9471 VA  Zuidlaren
(ruimte 1, bij binnenkomst rechts)

0592-406979
06-20563250
06-53570720

logopedienienhuis@gmail.com

Logopedie Assen

Kloosterveen
Transportweg 8b
9405 PR  Assen

0592-406979
06-20563250

Marsdijk
Boerhoorndreef 2
9403 KD  Assen

0592-406979
06-12379683